Inaugurarea Anului European al Cetatenilor si a Retelei Centrelor de Informare Europe Direct Romania

In perioada 11 – 13 februarie 2013, la Bucuresti, Reprezentanta Comisiei Europene va lansa Anul European al Cetătenilor. Acest An European coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană. Cu un an înainte de desfăsurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea prin Tratatul de la Maastricht a cetăteniei europene.
Evenimentul vizează stimularea dezbaterii pe tema cetăteniei europene si a modalitătilor prin care publicul larg poate fi informat eficient. Cu acest prilej va fi inaugurată si noua Retea a Centrelor de informare Europe Direct România, Retea care va juca un rol important în promovarea Anului European.
Printre invitati se numara dl. Niculae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene în România, dl Paul Andre Baran, Director Biblionet România, Dna Mădălina Mihalache, Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, Excelenta Sa, Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei în România.
Programul cuprinde o conferinta cu tema ”Cetatenie si dialog in Europa”, „Comunicare in contex european”, precum si Ateliere dedicate comunicării cu presa, cetățeniei europene și alegerilor europarlamentare.
Echipa Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea se va afla la acest eveniment.