Europa mea, Europa ta, Europa NOASTRĂ

Centrul de Informare EUROPE DIRECT adresează vâlcenilor invitația de sărbători împreună ZIUA EUROPEI, 9 Mai.
De la ora 09,30, liceenii pasionați de… Europa vor avea posibilitatea participării la concursul de cultură generală ”Frumusețea minții tale”, a cărui miză este câștigarea unor premii substanțiale acordate de Centrul Europe Direct și familia Constantinescu, in valoare de aproape 4000 lei. Premiul este intitulat ”IULIANA OZON” și este acordat, ca în fiecare an, în memoria nepoatei, fostă voluntară la Centrul Europe Direct Vâlcea.
Cei ce vor intra în Biblioteca Județeană, la ora 12,30 vor fi invitați să facă un ”Tur al Europei”, vizitând standurile câtorva țări alese de voluntari, după care vor gusta din prăjiturile pregătite de cofetăriile vâlcene pentru ”Europa dulce”.
Ultima parte a zilei, mai exact de la ora 19,00 este destinată vizionării și premierii filmelor de scurt metraj ”EU așa văd EuROpa”, anul acesta concursul fiind extins și către județele din judul țării unde nu există centre de informare ED.
Premiile vor fi pe măsura eforturilor depuse de participanți, evenimentul nostru benefiicind și de sprijin din partea unor sponsori generoși, oameni, firme sau organizații neguvernamentale.
Sperând că programul să fie pe gustul tuturor, vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua Europei!