”Europa mea, Europa ta, Europa noastră”

9 mai – sala Al Treilea Spațiu din Biblioteca Județeană Vâlcea, ora 9.30 – ”Frumusețea minții tale” – Concurs de cultură generală europeană pe tema rolului Parlamentului European în comunități. Liceenii pasionați de… Europa vor avea posibilitatea participării la concursul de cultură generală ”Frumusețea minții tale”, a cărui miză este câștigarea unui premiu in valoare de 4000 lei. Tema din acest an este despre Rolul Parlamentului European în viețile comunităților. Premiul I este intitulat ”IULIANA OZON” și este acordat, ca în fiecare an, de familia domnului Dorel Mihai Constantinescu, în memoria nepoatei, fostă voluntară la Centrul Europe Direct Vâlcea.

9 mai – holul central al Bibliotecii Județene Vâlcea – ”Turul Europei” – Cei ce vor intra în Biblioteca Județeană, la ora 12.30 vor fi invitați să facă un ”Tur al Europei”, vizitând standurile a câtorva țări alese de voluntari.

9 mai – ”Punctul zero” – foaierul Bibliotecii, ora 12.30 – ”Europa dulce” – degustarea de prăjituri sponsorizate de cofetăriile din Valcea.

9 mai, de la ora 19.00, in Pasajul subteran Calea lui Traian Centru – ”Eu așa văd EuROpa” – vizionarea filmelor participante la concursul de filme de scurt metraj.

Organizator: Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”