Vă invităm de 9 Mai la Bibliotecă! O zi plină de evenimente la EUROPE DIRECT Vâlcea

Evenimentele noastre de 9 Mai…
1.Europa dulce, orele 10.00-11.00, locul de desfășurare: terasa Bibliotecii – intrarea în hol.
Este un fel special de a spune celor mai mici utilizatori ai Bibliotecii Județene Vâlcea ”La mulți ani de Ziua Europei”. Parteneri de eveniment sunt 7 cofetării din oraș – Trenulețul, Oana, Atelierul cu delicii, Rocsal, Theo și Zăvoi, care au ales să fie alături de voluntarii Centrului ED cu ocazia zilei de  9 Mai. Liderul evenimentului este Maria Orsini.
2. Turul Europei, orele 11.30-13.00, locul de desfășurare:  Holul Bibliotecii
Turul Europei presupune o călătorie prin 10 țări din Europa, sub aspect informativ, cultural sau artistic. Este un rezultat al implicării voluntarilor, în prezentarea Europei într-un mod creativ!
Se vor oferi informații despre personalități, obiceiuri, atractii turistice, pot avea momente artistice (dans, muzica), colaje cu poze, citate ale scriitorilor nationali, chiar si mâncăruri tradiționale! De asemenea, este posibila si interacțiunea cu publicul, acesta fiind invitat sa guste din preparate si sa participe la … dans. Lider de eveniment este Bianca Băncescu.
3. Dansuri europene, orele 13.30-14.00, locul de desfășurare:  Holul Bibliotecii
Voluntarii Centrului vă propun și o repriză de dans european, mai exact din Austria, Grecia, Polonia, Romania. Lider este Alexandra Manu.
4. Concursul de cultură generală europeană „Frumusețea minții tale”, orele 15.00 – 17.00, locul de desfățurare: Sala de Conferințe
Aflat, anul acesta, la cea de-a V-a editie, concursul se adresează liceenilor și studentilor care doresc să-și îmbogățească experiența de a vorbi în public sau să-și testeze cunoștiințele de cultură generală europeană. Vor fi apreciate nu doar abilitățile de comunicare sau calitățile intelectuale, ci și atitudinea, ținuta adecvată, eleganța și, nu în ultimul rând, frumusețea participanților. Premii sunt acordate de  Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea, familia Camelia si Eugen OZON, Asociația VATRA CU IDEI, Asociația PROXPERT, Salonul MISS, Sala de fitness și aerobic SPORTIFY. Evenimentul este manageriat de Irina Ungureanu.
 
5. Talente de voluntar, orele 17.00 – 19.00, locul de desfățurare:  Holul Bibliotecii
Este un spectacol artistic susținut de tineri din orașul nostru care nu numai că sunt talentați și au diferite pasiuni, dar și voluntariază, adică spijină comunitatea în care locuiesc. Manager de eveniment este Irina Anghelescu.
Toate evenimentele sunt concepute şi realizate de voluntarii Centrului ED Vâlcea.