Maraton European

http://www.valcea1.ro/flash-mob-la-ceas/
Sub genericul „MARATON EUROPEAN”, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea, in parteneriat cu Primaria Ramnicului, organizeaza Ziua Europei – 9 Mai – printr-o serie de evenimente dedicate celor care cred in spiritul european.
Programul incepe la ora 9.00, cu o vizita a voluntarilor Centrului la presedintele Consiliului Judetean Valcea (cofinantatorul Proiectului), domnul ing. dr. Ion Cilea. Imediat dupa vizita, se se va desfasura un flash mob pentru promovarea mesajului „EU de aici ma informez” ce va avea loc in centrului orasului, „La Ceas”. Un concurs de desene pe asfalt este programat la ora 11,30 pe strazile din jurul Bibliotecii Judetene, la care participa elevi de gimnaziu din scolile comunei Bujoreni, activitate in parteneriat cu Sectia „Imprumut carte pentru copii”.
Intre orele 13.00 si 16.00 sunt programate vizionari ale filmelor realizate de tinerii voluntari de-a lungul existentei Centrului ED Valcea, distribuirea de materiale informative, precum si aplicarea unui chestionar privind nevoia de informare europeana a utilizatorilor Bibliotecii Judetene.
Intre orele 16,00 si 17,30, in sala de conferinte se va desfasura concursul de cultura generala europeana „Frumusetea Mintii Tale – Miss si Mister EuROpa”, urmat de un program artistic sustinut de tineri care voluntariaza in diferite ONG-uri din judetul Valcea sub denumirea „Talente de voluntar”, intre orele 18.00 si 20.00, in holul central al Bibliotecii.
„Comunicarea, bat-o vina!” este tema seminarului  dedicat exclusiv pentru  cei implicati in activitatile Centrului EUROPE DIRECT Valcea, eveniment programat intre orele 20.00 si 22.00. „Noaptea alba europeana” se va incheia cu vizionarea filmului documentar „Home”, donat Bibliotecii Judetene Valcea de Consiliul Britanic din Romania, o productie franceza 2009, director de film Yann Arthus-Bertrand, coorganizatori Sectiile de limbi straine si Multimedia din Biblioteca Judeteana Valcea.
Ca noutate fata de anii trecuti, toate activitatile au fost manageriate de voluntarii Centrului ED.
Pentru buna desfasurare a acestor evenimente, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea a avut sprijinul SC Vizal, Fundatiei Judetene pentru Tineret, SC Boromir, Asociatiei ProXpert, Scoala de Arte si Meserii si familiei Ozon, carora echipa de management a Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea le multumeste pentru implicare si sprijin.