Comisia publica informatii referitoare la contributiile de pana acum din cadrul consultarii publice pe tema drepturilor cetatenesti si viitorului UE

Din cifrele publicate de Comisie rezultă că, până în prezent, peste 5.500 de cetățeni ai UE au participat la una dintre cele mai ample consultări online din istoria UE privind drepturile cetățenilor și viitorul Europei. La 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, Comisia Europeană a invitat cetățenii din întreaga Uniune Europeană să contribuie la stabilirea agendei de politică pentru anii următori și la conturarea viitorului Europei (IP/12/461). Până la 9 septembrie, toți europenii își pot exprima părerea cu privire la întrebări precum „În ce direcție ați dori să se îndrepte Uniunea Europeană în viitorul apropiat? Cum arată Uniunea Europeană în care ați dori să trăiți în 2020?”.
România (cu 5.1%) este pe locul 7 între statele membre, în ce priveşte numărul contribuţiilor la consultarea publică. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/17082012_cetateni_viitor_ue_ro.htm
 
Înregistrarea anunţului de presa poate fi urmărită în pagina: